Students’ Coaching

Το Coaching είναι η επαγγελματική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον coach και τον coachee/ πελάτη με σκοπό την ενίσχυση του τελευταίου στις επιδόσεις του σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του επιθυμεί.

Το coaching δεν απευθύνεται σε πληθυσμό που έχει ανάγκη από ψυχοθεραπεία και δεν είναι κλάδος της ψυχολογίας, παρόλο που πολλές από τις πρακτικές του εμπνέονται από τα επιστημονικά πορίσματά της.

Στην επαγγελματική αυτή σχέση εφαρμόζονται συγκεκριμένα μοντέλα και πρακτικές που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης του coachee.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην coaching φιλοσοφία και πρακτική δεν αναμένουμε από τον coach να λύσει τα προβλήματα του coachee ή να τον καθοδηγήσει ή να του δώσει συμβουλές, δεν είναι ο coach ούτε ψυχολόγος ούτε μέντορας.

Αναμένουμε ο coach να συμβάλει αφενός στην ανακάλυψη του βαθμού αυτογνωσίας του coachee αφετέρου στην εξεύρεση των λύσεων και του πλάνου δράσης που καταστρώνει ο coachee. Έτσι, το coaching ενεργοποιεί τις εσωτερικές δυνάμεις του πελάτη/ coachee που παραμένει πρωταγωνιστής της ζωής του.

Ανάμεσα στους δύο συνεργάτες τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι με ξεκάθαρο τρόπο από την πρώτη τους συνάντηση και τονίζεται συνεχώς η δέσμευση σε αυτό το «συμβόλαιο».

Το coaching εστιάζει στο μέλλον και το αποτέλεσμα και όχι στο παρελθόν και την εξεύρεση των βαθύτερων αιτίων, για αυτό είναι και πιο σύντομο από την ψυχοθεραπεία και δραστικά πιο αποτελεσματικό.

Students’ Coaching

Οι συνήθεις στόχοι των φοιτητών είναι η προετοιμασία για εξετάσεις, η συγγραφή μιας εργασίας, η εξισορρόπηση ενός ακαδημαϊκού φόρτου εργασίας με προσωπικές απαιτήσεις, όπως η οικογένεια, οι φιλίες, η εργασία και οι σχέσεις, η δέσμευση για σταθερή εργασία και απόδοση που θα οδηγήσουν σε ακαδημαϊκή επιτυχία, η διαχείριση άγχους, η θλίψη που προκύπτει από την αποτυχία ή την απόσταση από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον κ.ά. Το coaching διευκολύνει την εστίαση του φοιτητή και την προσήλωσή του στο αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.

Στο careerandstudies.gr είμαστε οι μόνοι που έχουμε εξειδικεύσει το coaching αποκλειστικά στους φοιτητές και τις φοιτήτριες και εγγυούμαστε:

Επιτυχημένη πορεία και υλοποίηση στη φοίτηση. Πολλοί φοιτητές εκλαμβάνουν τις σπουδές ως έναν λαβύρινθο, από την επίτευξη καλών βαθμών μέχρι την εξεύρεση συστατικών επιστολών. Από την απόκτηση του IELTS μέχρι τη σύνταξη του motivation letter και την επιλογή μεταπτυχιακού, σε εμάς επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

Βραχυπρόθεσμη επιτυχή διεκπεραίωση εξαμήνου. Το εξάμηνο λήγει και οι εξετάσεις έρχονται, η ανεμελιά δίνει τη θέση της στο άγχος. Το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχία. Είναι όμως απόλυτα διαχειρίσιμο. Με σωστό προγραμματισμό και αξιοποίηση του χρόνου, σωστή διατροφή και σωστή ισορροπία ανάμεσα στη σκληρή δουλειά και τη χαλάρωση όλα επιτυγχάνονται: περνάμε το μάθημα και με καλό βαθμό, προλαβαίνουμε να δώσουμε και την εργασία που πρέπει χωρίς άγχος και απομόνωση.

Εξισορρόπηση των ακαδημαϊκών απαιτήσεων και των κοινωνικών αναγκών. Παρά την εργασία σας, τις άλλες κοινωνικές σας υποχρεώσεις, πρέπει να παραμείνετε ακαδημαϊκά ακμαίοι. Πρέπει από την άλλη να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για την προσπάθεια που κάνει για τη διατήρηση της πολυπόθητης ισορροπίας: Σας βοηθάμε να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Δικτύωση. Ένας νέος είτε προπτυχιακός είτε μεταπτυχιακός φοιτητής χρειάζεται δικτύωση κοινωνική και επαγγελματική. Το careerandstudies.gr θεωρεί ύψιστης σημασίας τη δικτύωση και στηρίζει τις προσπάθειες των φοιτητών σε αυτό τον τομέα. Συνέντευξη αλλά και δημιουργία παρέας είναι δύο από τα θέματα που συζητάμε εδώ.

Κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετική, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα στην πρακτική του coaching. Ας δούμε περιληπτικά την πορεία:

Βήμα Πρώτο: Στοχοθεσία. Πολλοί φοιτητές γνωρίζουν ξεκάθαρα τους στόχους τους. Άλλοι πάλι όχι. Συμφωνούν όλοι, ωστόσο, ότι οι στόχοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι και ιεραρχημένοι σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, σε πρώτης αλλά και δεύτερης προτεραιότητας. Μυστικό: Στην τήρησή τους βοηθούν πολύ οι ρουτίνες.

Βήμα δεύτερο: Υλοποίηση στόχων. Δημιουργούμε σχέδια και προγράμματα, κάνουμε κατάτμηση των στόχων σε μικρότερους και πιο υλοποιήσιμους, οργανώνουμε και αναθεωρούμε την καθημερινότητά μας, ενισχύουμε τη δημιουργικότητά μας, ξεπερνάμε τα εξωτερικά και εσωτερικά εμπόδια, γιορτάζουμε κάθε μία νίκη που πετυχαίνουμε.

Βήμα τρίτο: Αναστοχασμός και επανεκτίμηση. Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να ξεκουραστούν μετά την επίτευξη των στόχων τους. Απόλυτα θεμιτό. Αλλά η ξεκούραση δεν σημαίνει και εγκατάλειψη της πορείας. Η χαλάρωση αυτή είναι μια κατάλληλη ευκαιρία για αναστοχασμό, απόλαυση των καρπών και νέα αναδιοργάνωση.

Ελάτε να μιλήσουμε περισσότερο για τα επιτυχημένα μοντέλα students coaching που εφαρμόζουν οι πιστοποιημένοι coaches του careerandstudies.gr. Λόγω της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης των σπουδών μας αντιμετωπίζουμε τον coachee όχι ως πελάτη αλλά ως συνάνθρωπο.

Ας μιλήσουμε για τη διαδικασία:

  1. Μας στέλνετε mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο info@careerandstudies.gr.
  2. Κατόπιν συμφωνίας για τα διαδικαστικά, πραγματοποιείται μια αρχικά διαδικτυακή συνάντηση, με γνώμονα την ασφάλεια και τη διευκόλυνσή σας. Σε αυτή τη συνάντηση τίθενται οι στόχοι και διατυπώνεται η συμφωνία coach – coachee.
  3. Ακολουθούν άλλες συναντήσεις, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα το αίτημα.